محال است که از تلفن های همراه برای برقراری ارتباط استفاده کرده باشید و برایتان پیش نیامده باشد، به جای شنیدن صدای بوق آزاد، خانمی به شما پاسخ دهد: " برقراری ارتباط با مشترک مورد نظر مقدور نمی باشد." پیغامی که شاید شما را به شک بیندازد که نکند شماره را صحیح نگرفته اید!!! ولی وقتی همه تلاشهای بعدی نیز با صدای همان خانم بی نتیجه می ماند و تماس برقرار نمی گردد، به ناچار می پذیرید که در آن لحظه مشکلی برای برقراری ارتباط وجود داشته و بهتر است تماس را به وقت دیگری موکول کنید.
پیغام هایی این چنینی که در شرایط عدم برقراری تماس با مخاطب، شنیده می شوند؛ جزء رایج ترین پیغام های شنیده شده در شبکه ارتباطی کشور است که برخی از آنها بسیار شبیه به هم به نظر می آیند ولی دراصل هر کدام معنی و مفهوم مخصوص به خود را دارند.
در ادامه به چند مورد از پرکاربردترین پیغام های سیستم ارتباطی و مفهوم آنها اشاره خواهیم کرد:
این پیغام که از رایج ترین پیام های صوتی شنیده شده؛ محسوب می گردد، بدین معناست که شماره مورد نظر قطع می باشد. قطعی تلفن نیز می تواند دلایل مختلفی مانند بدهی، مشکل قضایی، دلایل فنی، نقص در پرونده و ... داشته باشد.
این پیام که بسیار مفهوم واضح و مشخصی دارد، در زمان هایی شنیده می شود که گوشی هوشمند مخاطب مورد نظر خاموش شده و یا سیم کارت او سوخته باشد. خاموش بودن تلفن هم می تواند به دلیل آن باشد که خود مشترک گوشی هوشمند را خاموش کرده و یا به خاطر تمام شدن شارژ، خرابی گوشی، شکسته شدن و ... دستگاه خاموش شده باشد.
این پیغام در زمان هایی که تلفن همراه مورد نظر خارج از پوشش شبکه ای ( اصطلاحا نقاط کور) بوده و یا به دلیل ترافیک شبکه، امکان برقراری ارتباط وجود ندارد؛ شنیده می شود. در چنین شرایطی به محض برطرف شدن مانع و حضور مشترک در شبکه امکان برقراری ارتباط با مشترک وجود خواهد داشت.
در صورتی که هنگام شماره گیری اشتباه نمایید( تعداد ارقام کمتر یا بیشتر باشد) و یا شماره ای که شماره گیری می کنید؛ در شبکه تعریف نشده و دایر نباشد، این پیغام شنیده می شود. البته اگر شماره قبلا در شبکه وجود داشته و شما مطمئن هستید که درست شماره گیری کرده اید، شنیدن این پیغام بدین معناست که این شماره به تازگی تخلیه شده و یا به اشتباه دایورت شده است.
پیام های صفحه نمایشگر
پیام هایی که معمولا بر روی صفحه نمایش دیده می شوند، علاوه بر معنی و مفهوم جداگانه ای که دارند؛ متناسب با نوع و مدل گوشی هوشمند نیز متفاوت می باشند. مفهوم درست و واقعی هر کدام از این پیام ها در دفترچه راهنمای هر گوشی هوشمند به صورت کاملا واضح و مشخص بیان شده و توصیه می شود برای جلوگیری از هر گونه اشتباه و دردسر به آنها مراجعه کنید.
در اینجا ما به چند نمونه از پرکاربردترین پیام های صفحه نمایشگر و مفهوم رایج آنها اشاره می کنیم:
NO Service :
خط تلفن همراه توسط مخابرات قطع شده است.
No Connection :
برقراری ارتباط مقدور نمی باشد.
No Network :
سیگنال مناسب آنتن در آن منطقه وجود ندارد.
Emrgency Calls Only :
خط تلفن همراه توسط مخابرات مسدود شده است.
Sim Missing :
خط توسط شرکت مخابرات مسدود شده و یا سیم کارت به صورت غلط در گوشی نصب شده است.
Insert Simcard :
سیم کارت را در داخل گوشی هوشمند قرار دهید.
Sim Error :
سیم کارت مربوط به این دستگاه نیست.
Card Rejected :
سیم کارت سوخته است.
Insert Pin Code :
رمز PIN وارد شود.
Enter Puk :
مسدود شدن PIN code
بنابراین بهتر است کاربران گوشی های هوشمند با دیدن هر کدام از پیام های صفحه نمایش دقیقا مطابق دستورالعمل درخواستی، عمل کنند؛ چرا که در صورت بروز هرگونه اشتباه، امکان سوختن سیم کارت و یا مسدود شدن شماره وجود دارد. مثلا در موبایل های GSM در صورت سه بار اشتباه وارد کردن رمز PIN، گوشی هوشمند به صورت خودکار قفل شده و برای باز نمودن قفل باید کد PUk را وارد نمایید که در صورت 12 بار اشتباه وارد کردن کد PUk، سیم کارت برای همیشه مسدود شده و لازم به تعویض می باشد.
PIN یا شماره شناسایی شخصی در اصل رمز عبوری است که به جهت افزایش امنیت سیم کارت پس از فعال نمودن درخواست می شود و از دسترسی بی اجازه به دستگاه جلوگیری می کند. این کد چهار رقمی که توسط اپراتور تعیین می گردد و بر روی پوکه سیم کارت نوشته شده، می تواند توسط کاربر تغییر یابد ولی کد PUK از طریق تنظیمات قابل تغییر نبوده و اگر پوکه سیم کارت گم شود، برای پیدا کردن کد PUk دچار مشکل خواهید شد.
:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0